maanantai 23. marraskuuta 2009

Oulun pyöräilijän väkivaltamalli 1: pakottaminen massalla ja nopeudella

Pakottaminen massalla ja nopeudella on polkupyörän massan ja nopeuden muodostaman liike-energian käyttöä muiden tiellä liikkujien oikeudettomaan painostukseen. Tämä väkivaltamalli on erityisen suosittu Oulun vanhojen rouvien käyttämänä. Muita laajoja väkivaltamallia käyttäviä ryhmiä ovat alle 20-vuotiaat pyöräilijät, samoin kuin keski-ikäiset rouvat.

Oulun pyöräilijän väkivaltamalli perustuu fysiikan liikelakiin, jossa kappaleen liike-energian määrä kasvaa suhteessa sen liikenopeuden neliöön. Psykologisena manipulointikeinona on mukana tässä väkivaltamallissa katatonia. Väkivaltamallia käyttävä Oulun pyöräilijä vaikuttaa täysin passiiviselta, hän istuu polkupyöränsä istuimella reagoimatta millään tavoin liikenneympäristön tapahtumiin.

Väkivaltamallia käyttävä Oulun pyöräilijä käyttää hyväkseen polkupyörän pituussuunnassa olevaa renkaiden muodostamaa pitkittäistä ajoneuvon tuentaa, joka mahdollistaa törmäyksen jalankulkijaan niin, ettei Oulun pyöräilijä yleensä kaadu törmäystilanteessa. Polkupyörän tuenta sivusuunnassa on heikko, joten jos Oulun polkupyörän törmätessä tahallisesti jalankulkijaan Oulun pyöräilijään kohdistuu sivuttaisvoimia, on polkupyöräilijällä mahdollisuusn horjahtaa.

Tätä väkivaltamalli käyttävä Oulun pyöräilijä tekee törmäystilanteen jälkeen pahoinpitelyilmoituksen Oulun poliisille tai vaihtoehtoisesti Oulun pyöräilijä käyttää Oulun pyöräilijän väkivaltamallia 2: riidanhaastaminen ja tappouhkaus tai Oulun pyöräilijän väkivaltamalli 3: pahoinpitely.

KATSO MYÖS:
Oulun pyöräpölijyys: sisällysluettelo