sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Romanien vesilasihuijaus by Anne Mäkinen

Mikäli artikkelin katsotaan loukkaavan jollain tavoin Anne Mäkisen ja/tai muiden Toholammin kunnan asukkaiden ja/tai Suomen romanikansanosan oikeuksia, pyydetään Anne Mäkistä ja/tai muuta edunhaltijaa ottamaan välittömästi yhteys (30.11.2009 mennessä) paidatonjuoksijaoulun sähköpostiosoitteeseen, jotta artikkelin sisältöä voidaan muuttaa Suomessa voimassa olevan lainsäädännön mukaiseksi.
Anne Mäkinen, Toholampi, on keski-ikäinen toholampissyntyinen rouva, alkoholisti ja mielenterveyskuntoutuja Kannuksen työvoimatoimiston "Siivet kantaa"-kurssilta, joka käytti tässä artikkelissa kuvattua perinteistä romanien vesilasihuijaustekniikkaa varastaessaan lompakon samassa rivitalossa asuvalta naapuriltaan. Anne Mäkinen ei ole sovittanut tekoaan (22.11.2009 mennessä).

Tekotavasta käytetään ilmaisu "perinteinen romanien vesilasihuijaus", koska tekotapa on tullut tunnetuksi romanien käyttämä. Anne Mäkinen on tietojeni mukaan liikkunut romanipiireissä muun muassa Kaustisella. Perinteinen romanien vesilasihuijaus by Anne Mäkinen etenee seuraavan kaavan mukaisesti:
  1. tunkeudutaan hieman humalassa kohteen asuntoon
  2. pyydetään soittaa puhelu ja soitetaan puhelu
  3. maksetaan puhelu "runsaskätisesti" (koska raha varastetaan välittömästi takaisin)
  4. tarkkaillaan sitä, mihin kohde laittaa rahan (yleensä lompakkoon)
  5. huijataan kohteelta vesilasi, jolloin (tässä) Anne Mäkinen varastaa lompakon
  6. poistutaan asunnosta
  7. hävitetään todisteet
  8. kielletään varkaus 15 minuutin kuluttua, kun kohde tahtoo lompakkonsa takaisin
  9. lähetetään alaikäiset lapset valehtelemaan poliisille 1,5 tunnin kuluttua, kun kohde pyrkii selvittämään tapauksen nopeasti
  10. kielletään varkaus seuraavan päivän aamuna sosiaalityöntekijöille, jotka pyrkivät selvittämään tapauksen
  11. lähetetään asianajaja oikeudenkäyntiin, jonka (tässä) Anne Mäkinen häviää.
  12. jätetään määrätyt korvaukset maksamatta ikuisiksi ajoiksi.
Feministit tulevat tämän artikkelin johdosta kirkumaan naisen halventamisesta (mitä naisia ne varkaat ovat?) ja romanit rotuvihasta jne., mutta minä olenkin tyhmä suomalainen mies enkä ymmärrä sitä, miksi tuntematon suomalainen nainen varastaa rahani ja vielä valehtelee päälle. Olisin itse tarvinnut nekin rahat. Eikä ole minun vikani, että tietty väestönosa on käyttämällä tiettyä rikoksen tekotapaa saanut nimensä sen yhteyteen. Olisin halunnut vain rahani takaisin.

Kai kyseessä on jonkinlainen Toholammin versio tästä alakerran sademiehestä, jonka mielestä hänellä on määräysoikeus kaikissa muissakin asunnoissa Puistotornin selkäänpuukottajien taloyhtiössä. Anne Mäkinen vain oli havainnut, että hänellä on henkilökohtainen määräysoikeus naapurinsa rahavaroihin. Ah, Toholampi, niin paljon lämpimiä muistoja olet minulle antanut.

MUUT LÄHTEET:
Anne Mäkinen. 2001. Romanien vesilasihuijauksella tehty lompakkovarkaus. Toholampi, Perkkiöntie 12(, 69300 TOHOLAMPI) kunnan vuokratalo.