torstai 19. marraskuuta 2009

Yhteisöväkivalta: Case Anneli Huhtala

Anneli Huhtala (puoliso Markku Huhtala, Toholammin lukion johtaja, Toholammin kunnan kokoomuksen kunnanvaltuuston jäsen, Suomen Kokoomus, molemmat lestadiolaisia) on Toholammin kunnan terveyskeskuksessa työskentelevä mielenterveyserikoissairaanhoitaja. Noin vuonna 2003 Anneli Huhtala käytti yhteisöväkivallan sanallista muotoa seuraavasti Toholammin kunnan terveyskeskuksen ruokalassa seuraavasti (tapaus ei ollut yksittäinen):

Anneli Huhtala: "Etkö sinä ollut aikaisemmin 'paremmassa kunnossa'?"
vastaus: "Ylipaino ei ole 'parempi kunto'".
Anneli Huhtala: "Mutta ei tuollainen luuviulukaan ole hyvä asia."
vastaus: "Sanoisit sinäkin joskus jotain rakentavaa." (ei olisi pitänyt sanoa tätä yhteisöväkivallan ammattilaiselle).

Anneli Huhtalan (ja Veikko Keski-Rekilän) yhteisöväkivallan johdosta lopetin käynnin Toholammin kunnan terveyskeskuksen ruokalassa ja siirryin Ojalan koulun ruokasalin käyttäjäksi. Ja sitten edelleen Toholammin Osuuspankin ruokalan yläkerrassa olevan ravitsemusliikkeen asiakkaaksi. Mutta yhteisöväkivaltaa ei voi paeta.

Casen pääkohta on siinä, että Toholammin kunnan yhteisöväkivallan käyttöön oikeutetut henkilöt ovat "moraalisen oikeutuksensa" perusteella kieltäneet määräaikaiselta työntekijältä ruokailuoikeuden Toholammin kunnan henkilöstöruokalassa. Samalla oikeutuksella myös kunnalliset terveyspalvelut oli suljettu sijaisen käytöstä. Voidaan vain esittää pohdintoja lestadiolaisen fundamentalismin oikeutuksesta. Surullista tässä Casessa on se, että Toholammin kunnan yhteisöväkivalta on kunnan poliittisen johdon hyväksymää (Markku Huhtala).

KATSO MYÖS:
Yhteisöväkivalta: sisällysluettelo