torstai 24. joulukuuta 2009

Käsine: Arc'teryx Delta SV

Paidaton juoksija oulu etsi 23.12.2009 Oulusta silkkikäsineitä tuulikäsineiden aluskäsineiksi. Ei ollut niitä ollut, ei Joutsensillan Intersportissa, ei T. Hirvosen moottorikelkkaliikkeessä, ei Partioaitassa (KOP:n vanha kiisteistö). Vähittäismyymälät (urheilutarvikeliike, moottorikelkkaliike) vetosivat siihen, että aluskäsineiden käyttöä vierastetaan Suomessa.

Partioaitassa oli kuitenkin myynnissä mielenkiintoinen käsine: Arc'teryxin Delta SV, joka on tuulenpitävä, tilava, ohut ja kevyt fleesekäsine. Käsineen leikkaus on istuva ja siinä ei ole puristavaa resoria, joka heikentää käden verenkiertoa. Väri on musta. Tuote on sen verran hyvä, että se oli alennusmyynnissä, eivät maallikot tunnista hyvää tuotetta, niinhän se on tarkoitettu (vrt. silkkialuskäsineen saatavuuden vaikeus Oulussa).

Vaikka tuotteen ominaisuudet ovat hyvät, typerä käyttäytyminen voi kuitenkin johtaa paleltumiin. Pakkanen ei anna anteeksi elimistön rajojen ylityksiä.

(Arc'teryx, hakupäivä 24.12.2009).

Partioaitan valikoimassa on merinovillasta valmistettu aluskäsine, hinta noin 30 euroa. Merinovillakäsine on silkkikäsinettä karkeampi, mutta tuote ei ilmeisesti ole niin arka mekaanisille vaurioille kuin silkkikäsine. Lisäksi villa on Suomessa materiaali, jonka käyttöön ollaan totuttu. Paidaton juoksija oulun testiryhmä tutustunee tuotteeseen jossain vaiheessa.

PS. Arc'texin logo on liskolinnun (Archaeopteryx) Berliinin fossiilin mukaelma. Asennetta.

SÄHKÖISET LÄHTEET:
Arc'teryx. Tuulenpitävä fleesekäsine Delta SV Glove. http://www.arcteryx.com/Product.aspx?Mens/Accessories/Delta-SV-Glove. Hakupäivä 24.12.2009.