lauantai 19. joulukuuta 2009

Sitaatteja Peppi Pitkätossulta

Peppi Pitkätossu (Ruotsin Tarja Halonen) ei esittelyjä kaipaa. Elämäntaidon valmentajana Peppi Pitkätossu konsultteineen toimi jo 40 vuotta sitten, kauan ennen Jari Kuitusta (ex-hiihtäjättären puoliso).

KARKAAMISESTA
Konrad (Konradin Jymyliiman kulkukauppias): Sellaista se on karkumatkalla. Joskus on ruokaa, joskus ei. (Nälkäiselle Annikalle myllyssä ennen kotiinpaluuta). (Lindgren 1970, aikakoodi 01:29:00.)

Konrad (Konradin Jymyliiman kulkukauppias): Karkaan vähän joka päivä, koska luulen, että muualla on hauskempaa. (Karkumatkalla oleville lapsille autiotalossa ruokailun aikana). (Lindgren 1970, aikakoodi 00:24:10.)
MAHDOTTOMISTA ASIOISTA
Tommi: Ei noin voi tehdä. Ei se vain käy.
Peppi: Ei niin, mutta silti se on hauskaa. (Peppi lentää heinäladossa, jossa lapset yöpyvät). (Lindgren 1970, aikakoodi 00:57:00.)

Annika: Ei kai luudalla voi lentää, Peppi?
Peppi: Voi sillä, totta kai voi. Sillä voi lentää! Minä osaan ihan kaikkea! (Peppi lentää Huvikummun yläpuolella luudalla; elokuvan loppukohtaus). (Lindgren 1970, aikakoodi 01:33:00.)
Karkaaminen ja mahdottomien asioiden toteuttaminen. Taitavat olla sama asia eri tavoin sanottuna. Tai sitten ei. Astrid on muuten aika ruma (mahdoton asia tässä lauseessa on se, että rumaa sanotaan rumaksi).

MUUT LÄHTET:
Lindgren, Astrid. 1970. På rymmen med Pippi Långstrump (Peppi Pitkätossu karkuteillä) (elokuva). Suomennos Irmeli Kuusela. Ei julkaisupaikkaa. Svensk Filmindustri.