Nörttikeittiön kahvikannu-kahvi-pääohjelma on puolikoodilla kuvattuna seuraava:
- /*kahvikannussa valmistettu kahvi voittaa kahvinkeittimellä valmistetun kahvin maussa 10-0*/
- /*kahvikannussa valmistetun kahvin etu on se, että kahvia voidaan valmistaa 1-3 kuppia pienellä vaivalla ja mikroaaltouunia käyttäen, ei tarvitse ostaa erillistä kahvinkeitintä*/
- /*kahvikannussa valmistetun kahvin etu on se, että kahvi on aina tuoretta*/
- /*kahvikannussa valmistetaan myös café au lait*/
- aloitetaan pääohjelma
- /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄ PÄÄOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
- /*työsuojelu: kiehuva vesi aiheuttaa palovammoja, älä salli kiehuvan veden joutua kosketuksiin ihosi tai vaatteitesi kanssa*/
- /*työsuojelu: kahvikannu on lasia. Ota kahvikannua käsitellessäsi huomioon se, että lasi voi särkyä yllättäen*/
- täytetään muki sopivalla määrällä kylmää vettä
- laitetaan muki mikroaaltouuniin
- aloitetaan veden lämmitys
- /* vesi lämmitetään juuri ja juuri kiehuvaksi "poreilevaksi"*/
- annostellaan suodatinkahvikarkeuksinen kahvijauhe kahvikannuun
- lopetetaan veden lämmitys
- otetaan muki pois mikroaaltouunista
- kaadetaan pieni määrä poreivaa vettä kahvijauheen päälle
- sekoitetaan kahvijauhe ja vesi muovilusikalla
- /*työsuojelu: metallinen sekoitusväline vahingoittaa kahvikannus*/
- kaadetaan loput poreilevasta vedestä kahvijauheen päälle
- suljetaan kahvikannu mäntäkannella
- aloitetaan esikahvin vetäytyminen /*kesto 2-3 minuuttia*/
- annostellaan mukiin maitotuottetta ja sokeria oman maun mukaan
- lopetetaan esikahvin vetäytyminen
- laitetaan kahvikannu tukevalle alustalle ja painetaan kahvikannun mäntä varoen pohjaan saakka
- /*jos mäntä ei liiku suosiolla, sitä ei saa pakottaa voimalla pohjaan saakka, koska kahvikannu voi rikkoontua*/
- annostellaan mukiin kahvi
- sekoitetaan kahvi
- lopetetaan pääohjelma