lauantai 19. syyskuuta 2009

Nörttikeittiö: Kahvikannu-kahvi

Kaikki nörtit tietävän sen yhteiskunnallisen totuuden, että suurkeittiöhenkilöstön ansaintalogiikka on saada yksinkertainen työ näyttämään niin vaikealta, ettei siitä selviä kukaan muu kuin suurkeittiöhenkilöstö. Kas vain, tämähän on myös nörttihenkilöstön ansaintalogiikka. Tästä ei enempää.

Nörttikeittiön kahvikannu-kahvi-pääohjelma on puolikoodilla kuvattuna seuraava:

  1. /*kahvikannussa valmistettu kahvi voittaa kahvinkeittimellä valmistetun kahvin maussa 10-0*/
  2. /*kahvikannussa valmistetun kahvin etu on se, että kahvia voidaan valmistaa 1-3 kuppia pienellä vaivalla ja mikroaaltouunia käyttäen, ei tarvitse ostaa erillistä kahvinkeitintä*/
  3. /*kahvikannussa valmistetun kahvin etu on se, että kahvi on aina tuoretta*/
  4. /*kahvikannussa valmistetaan myös café au lait*/
  5. aloitetaan pääohjelma
  6. /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄ PÄÄOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
  7. /*työsuojelu: kiehuva vesi aiheuttaa palovammoja, älä salli kiehuvan veden joutua kosketuksiin ihosi tai vaatteitesi kanssa*/
  8. /*työsuojelu: kahvikannu on lasia. Ota kahvikannua käsitellessäsi huomioon se, että lasi voi särkyä yllättäen*/
  9. täytetään muki sopivalla määrällä kylmää vettä
  10. laitetaan muki mikroaaltouuniin
  11. aloitetaan veden lämmitys
  12. /* vesi lämmitetään juuri ja juuri kiehuvaksi "poreilevaksi"*/
  13. annostellaan suodatinkahvikarkeuksinen kahvijauhe kahvikannuun
  14. lopetetaan veden lämmitys
  15. otetaan muki pois mikroaaltouunista
  16. kaadetaan pieni määrä poreivaa vettä kahvijauheen päälle
  17. sekoitetaan kahvijauhe ja vesi muovilusikalla
  18. /*työsuojelu: metallinen sekoitusväline vahingoittaa kahvikannus*/
  19. kaadetaan loput poreilevasta vedestä kahvijauheen päälle
  20. suljetaan kahvikannu mäntäkannella
  21. aloitetaan esikahvin vetäytyminen /*kesto 2-3 minuuttia*/
  22. annostellaan mukiin maitotuottetta ja sokeria oman maun mukaan
  23. lopetetaan esikahvin vetäytyminen
  24. laitetaan kahvikannu tukevalle alustalle ja painetaan kahvikannun mäntä varoen pohjaan saakka
  25. /*jos mäntä ei liiku suosiolla, sitä ei saa pakottaa voimalla pohjaan saakka, koska kahvikannu voi rikkoontua*/
  26. annostellaan mukiin kahvi
  27. sekoitetaan kahvi
  28. lopetetaan pääohjelma