sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Nörttikeittiö: Pinaattikeitto ja keitetty kananmuna

Kaikki nörtit tietävän sen yhteiskunnallisen totuuden, että suurkeittiöhenkilöstön ansaintalogiikka on saada yksinkertainen työ näyttämään niin vaikealta, ettei siitä selviä kukaan muu kuin suurkeittiöhenkilöstö. Kas vain, tämähän on myös nörttihenkilöstön ansaintalogiikka. Tästä ei enempää.

Nörttikeittiön Pinaattikeitto ja keitetty kananmuna -pääohjelma on puolikoodilla kuvattuna seuraava:
  1. aloitetaan pääohjelma
  2. /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄN PÄÄOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
  3. /*työsuojelu: kiehuva vesi aiheuttaa palovammoja, älä salli kiehuvan veden joutua kosketuksiin ihosi tai vaatteitesi kanssa*/
  4. suoritetaan pinaattikeitto pakasteesta -moduli
  5. suoritetaan keitetty kananmuna -moduli ja palataan pääohjelmaan
  6. suoritetaan pöydän kattaminen -moduli
  7. yhdistetään modulituotokset
  8. /*KANANMUNA ON KUORITTAVA ENNEN KEITTOON LAITTAMISTA*/
  9. lämmitetään modulituotosyhdistelmä sopivan lämpimäksi
  10. suoritetaan ateriointimoduli
  11. /*ATERIOIDESSA ON HYVIEN TAPOJEN MUKAISTA KÄYTTÄÄ LUSIKKAA*/
  12. /*ATERIOIDESSA ON HYVIEN TAPOJEN MUKAISTA OLLA LUKEMATTA AKU ANKKAA TAI TEX WILLERIÄ TAI JERRY COTTONIA*/
  13. suoritetaan pyödän restointi -moduli
  14. lopetetaan pääohjelma
Nörttikeittiön pinaattikeitto pakasteesta -moduli on puolikoodilla kuvattuna seuraava:
  1. aloitetaan aliohjelma
  2. /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄN ALIOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
  3. suoritetaan valmistelevat toimenpiteet -moduli ja palataan pääohjelmaan
  4. /*valmistusastiana käytetään 400 g einessalaattista nörttikotiin saatua neliskulmaista muovirasiaa*/
  5. sijoitetaan valmistusastia tavanomaisen kokoiselle posliinilautaselle
  6. /*lautanen on backup-väline ylikiehumistapauksia varten*/
  7. sijoitetaan pakastepinaattikeittorasian sisältö valmistusastiaan
  8. laitetaan valmistusastia esikeittoineen mikroaaltouuniin
  9. lämmitetään esikeittoa täydellä teholla 1 minuuttia
  10. otetaan valmistusastia esikastikkeineen pois mikroaaltouunista
  11. paloitellaan esikeittoa
  12. laitetaan valmistusastia esikeittoineen mikroaaltouuniin
  13. lämmitetään esikeittoa täydellä teholla 1 minuuttia
  14. sekoitetaan esikeittoa
  15. lämmitetetään keitto kiehuvaksi
  16. annetaan esikastikkeen saostua 15 minuuttia
  17. lämmitetään kastiketta täydellä teholla 1 minuuttia
  18. sekoitetaan keitto tasaiseksi
  19. lämmitetään kastiketta täydellä teholla 0,5 minuuttia
  20. sekoitetaan keitto tasaiseksi
  21. lopetetaan aliohjelma
Nörttikeittiön keitetty kananmuna -moduli on puolikoodilla kuvattuna seuraava:
  1. aloitetaan aliohjelma
  2. /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄN ALIOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
  3. suoritetaan valmistelevat toimenpiteet -moduli ja palataan pääohjelmaan
  4. /*valmistusastiana käytetään 850 g voileipäkurkkusäilykkeestä nörttikotiin saatua suurehkoa lasipurkkia */
  5. täytetään valmistusastia lähes täyteen kylmällä vedellä
  6. laitetaan valmistusastia mikroaaltouuniin
  7. lämmitetään vesi 100 asteeseen /*kiehuvaksi*/
  8. otetaan valmistusastia mikroaaltouunista
  9. /*palovammojen estämiseksi tulee käyttää patakintaita tai vastaavia*/
  10. /*KIEHUVA VESI AIHEUTAA PALOVAMMOJA*/
  11. /*EN OSAA SANOA TÄSSÄ, MITEN TYPERÄÄ ON POLTAA ITSENSÄ KIEHUVALLA VEDELLÄ, SANAT EIVÄT VAIN RIITÄ KERTOMAAN*/
  12. lasketaan varovasti lusikalla 4 tuoretta kananmunaa valmistusastian pohjalle
  13. laitetaan valmistusastia mikroaaltouuniin
  14. /*palovammojen estämiseksi tulee käyttää patakintaita tai vastaavia*/
  15. lämmitetään keittovettä 10 minuutti alhaisimmalla mikroteholla
  16. /*veden tulee poreilla aika ajoin*/
  17. /*kananmunien on oltava koko ajan syvässä vedessä*/
  18. /*kananmunien valmistus perustuu lämmön johtumiseen veden kautta muniin, ei munan suoraan lämmittämiseen mikroaalloilla*/
  19. /*vesi ei saa kiehua voimakkaasti*/
  20. /*veden kiehumista on tarkkailtava koko ajan*/
  21. /*TOISTAN: VEDEN KIEHUMISTA ON TARKKAILTAVA KOKO AJAN*/
  22. otetaan valmistusastia pois mikroaaltouunista
  23. /*palovammojen välttämiseksi on käytettävä patakintaita tai vastaavia*/
  24. /*kuumaa ja vettä täynnä olevaa valmistusastiaa on käsiteltävä erittäin varovaisesti*/
  25. kaadetaan hyvin varovasti keitinvesi pois valmistusastiasta
  26. /*KIEHUVA VESI AIHEUTTAA PALOVAMMOJA*/
  27. /*TOISTAN: KIEHUVA VESI AIHEUTTAA PALOVAMMOJA*/
  28. nostetaan keitetyt kananmunat pois tyhjennetystä valmistusastiasta
  29. nostetaan keitetyt kananmunat kulhoon
  30. huuhdotaan keitettyjä kananmunia kylmällä vedellä 1 minuutin ajan
  31. /*kylmällä vedellä huuhtominen auttaa kuorien irtoamisessa*/
  32. annetaan kananmunien seistä ilmassa, kunnes niiden kuori on kuiva
  33. lopetetaan aliohjelma
Nörttikeittiön valmistelevat toimenpiteet -moduli on puolikoodilla kuvattuna seuraava:

  1. aloitetaan aliohjelma
  2. /*PUOLIKOODIN KIRJOITTAJA EI VASTAA TÄMÄN ALIOHJELMAN TOIMIVUUDESTA*/
  3. hankitaan elintarvikkeet
  4. hankitaan juotava
  5. hankitaan valmistusastia
  6. hankitaan valmistusvälineet
  7. hankitaan mikroaaltouuni
  8. hankitaan sähkö mikroaaltouunille
  9. lopetetaan valmistelevat toimenpiteet -aliohjelma